Via de fietssnelweg naar je werk

Heb jij al over een LF-route gereden? Als je dagelijks met de auto op pad gaat, ben je deze waarschijnlijk nog niet tegengekomen. Dat is jammer, want het is zeker de moeite waard. Wel heb je voor een tochtje over deze nieuwe snelwegen een fiets nodig. Gelukkig wordt het met BikeProject steeds gemakkelijker om met een fiets over deze Langeafstand Fietsroutes naar het werk te gaan.

Voor wie het begrip fietssnelweg niet kent; dit zijn brede fietspaden die erom bekend staan dat je lekker kunt doorrijden, zonder dat je te veel obstakels of belemmeringen op de weg tegenkomt. Van moeilijke kruisingen heb je geen last en op de fietsroute heb je altijd voorrang. Dit maakt de fietswegen veilig, je bent sneller op bestemming en je fietstocht is nog relaxter.

Fietsend Nederland door

Volgens het CBS is de gemiddelde woon-werkafstand in Nederland 22,6 kilometer. Deze afstand is af te leggen per fiets, vooral de elektrische variant biedt een uitstekende oplossing. Helaas zorgen sommige fietspaden nog voor irritaties om snel op de werkplek aan te komen. Ondanks het feit dat Nederland vele fietsliefhebbers kent, zijn nog veel fietspaden smal, vol bochten en gevuld met obstakels in het wegdek.
Gelukkig zijn er sinds een aantal jaar steeds meer fietssnelwegen die steden in Nederland met elkaar verbinden. Deze routes zijn overal te vinden, van Groningen tot de Randstad en van Twente tot de Biesbosch. De fietssnelwegen kom je dus zowel in relatief rustige gebieden, als in drukke steden tegen. Sinds kort loopt er bijvoorbeeld een fietssnelweg tussen Den Haag en Leiden, ideaal om de drukke autowegen te omzeilen.

Wegen vol voordelen

De omstandigheden worden met de vernieuwde fietsroutes steeds beter om zonder files op kantoor aan te komen. Op een e-bike over de fietssnelwegen is in veel gevallen inderdaad sneller dan de avondspits die tussen steden alledaagse kost is. Ook bieden de veilige routes een alternatief voor het overvolle openbaar vervoer, waar je altijd maar geluk hebt als je een zitplaats weet te bemachtigen. Over de vernieuwde en verbrede fietssnelwegen kun je zelf bepalen hoe laat je naar huis vertrekt, heb je plaats genoeg, bepaal jij je eigen tempo, verlaag jij jouw milieu-voetafdruk en heb je nooit vertraging. De komende jaren worden er steeds meer nieuwe fietssnelwegen aangelegd, misschien ook wel op weg naar jouw eigen werkplek.

Met BikeProject wordt fietsen over deze nieuwe routes nóg aantrekkelijker. Via jouw werkgever regel jij je fiets voor maar 7% bijtelling. Dit is een stuk goedkoper, gezonder en milieuvriendelijker dan met de auto. Jouw elektrische of normale fiets kies jij gewoon uit bij een aaneengesloten fietsenhandelaar bij jou in de buurt.