Zakelijke fietslease via BikeProject

Het kabinet wil meer werkende Nederlanders uit de file en op de fiets hebben. Per 1 januari 2020 komt er een nieuwe fietsregeling die het voor jou als werkgever makkelijker en voordeliger maakt om je medewerkers op de fiets te krijgen. Medewerkers kunnen met deze regeling vanaf een paar euro per maand een gloednieuwe elektrische fiets rijden.

Zakelijke fietslease is nieuw vanaf 1 januari 2020. Vanaf dat moment kunnen werkgevers medewerkers een e-bike van de zaak aanbieden, waarbij de medewerker een vaste bijtelling betaalt van 7%. Naast de bijtelling van de fiets van de zaak is er net als bij de lease van auto’s een leasebedrag wat gebaseerd is op de waarde van de fiets in combinatie met het onderhoud en verzekering (schade, diefstal en pechhulp). Zakelijke fietslease is bij BikeProject altijd Full Operational.

Wanneer je gebruik maakt van zakelijke fietslease kun je in veel gevallen ook nog profiteren van de reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer en/of OV vergoeding.

Redenen om voor zakelijke fietslease voor je werknemers te kiezen:

Werkgevers
Werknemers
loyaliteitsprogramma-icon-darkblue Created with Sketch.

Aantrekkelijke werkgever

Een leasefiets is een mooie aanvulling op de secundaire arbeidsvoorwaarden. Op deze manier wordt het voor jou als werkgever weer iets eenvoudiger om medewerkers te vinden en binden!

rittenregistratie-icon-darkblue Created with Sketch.

Leasetermijn afgelopen?

Aan het einde van het leasecontract is het mogelijk om de fiets voor een voordelig bedrag over te nemen van de leasemaatschappij. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een nieuwe en voordelige leasefiets.

werkkostenregeling-icon-darkblue Created with Sketch.

Gemak

Met lease van fietsen ben je voor een vast bedrag per maand volledig ontzorgt. Als werkgever hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud, schade, pech en diefstal van de fiets.

Lees verder
ebike-icon-darkblue Created with Sketch.

Mobiliteit

Wanneer medewerkers fietsen, dan heb je minder parkeerplekken nodig en staan ze niet vast in het drukke verkeer. Bovendien bespaar je als werkgever op brandstof- en parkeervergoeding.

co2-reductie-icon-darkblue Created with Sketch.

Vitaliteit

Fietsen is gezond. Als meer medewerkers op de fiets naar het werk gaan, dan verbetert dat de vitaliteit van je organisatie. Dit heeft weer positieve effecten op bijvoorbeeld het ziekteverzuim.

Lees verder
co2-reductie-icon-darkblue Created with Sketch.

Verduurzamen

Steeds meer organisaties werken aan verduurzaming of een duurzamere mobiliteit. Een duurzamer imago is goed voor het imago en de mvo-score van de onderneming. Een beter imago zorgt weer voor een vergroot klant- en medewerkersvertrouwen.

Varianten zakelijke fietslease BikeProject

1. De werkgever betaalt de leasekosten van de fiets

Daarnaast dient de werknemer altijd 7% bijtelling te betalen over de aanschafwaarde van de fiets. Voor een goede e-bike is dit vaak maar zo’n €7 in de maand.

Meer weten? Neem contact op!

2. De werknemer betaalt eigen bijdrage aan de leasekosten van de fiets.

Dit wordt dat in mindering gebracht op het brutoloon, op deze manier levert dat belastingvoordeel voor de werknemer en een vermindering van de sociale lasten voor de werkgever.

Meer weten? Neem contact op!

3. Werkgever biedt werknemer lease aan op eigen kosten met belastingvoordeel.

De werkgever zorgt ervoor dat de werknemer via BikeProject een fiets kan leasen met belastingvoordeel over de leasekosten, maar maakt zelf geen kosten.

Meer weten? Neem contact op!

Hoe werkt het eigenlijk?

  1. Werkgever meldt zich aan

    • Kies voor BikeProject en je profiteert direct van talloze voordelen!
  2. Werknemer bestelt product met voordeel tot wel 50%

    • Alle werknemers kunnen profiteren van belastingvoordeel
  3. Fiscaal voordeel voor beide partijen

    • De werkgever bespaart op sociale lasten. De werknemer schaft producten aan met belastingvoordeel! Een win-winsituatie dus!