Werknemer loopt warm voor nieuwe ‘fiets van de zaak’ regeling

De nieuwe ‘fiets van de zaak’ regeling, die per 1 januari ingaat, is populair onder werkende Nederlanders. In een enquête van Ipsos in opdracht van Nieuwsuur zegt een meerderheid enthousiast te zijn over deze regeling. Een op de zeven werknemers zegt hiermee de auto vaker te zullen laten staan en in plaats daarvan de (elektrische) fiets naar het werk te pakken.

Van de ondervraagde werkende Nederlanders staat 69 procent positief tegenover de nieuwe regeling voor een fiets van de zaak. Een bijna even groot aandeel, 63 procent, ziet de regeling als een belangrijke maatregel om klimaatverandering tegen te gaan. Tot slot zeggen bijna zeven op de tien (69 procent) werknemers dat we in Nederland te veel de auto pakken voor woon-werk verkeer.

Als men een leasefiets mag uitzoeken, zegt ruim een op de zeven van alle werknemers vaker met de fiets naar werk te zullen komen. 31 procent zegt dit ‘enigszins’ van plan te zijn. Aan de andere kant zijn meer dan de helft van de ondervraagden ondanks het aanbod ‘niet’ (29 procent) of ‘helemaal niet’ (24 procent) van plan vaker de fiets pakken.

Vanaf januari ook een leasefiets?

Wil jij vanaf januari ook lachend de file voorbij op je leasefiets? Tip je HR-manager over BikeProject en wij nemen spoedig contact op voor een kennismaking en meer informatie!