Vijf redenen om fietsen naar het werk te stimuleren

Nederland staat bekend als fietsland. Toch is de auto ons favoriete vervoersmiddel om van en naar het werk te reizen. Wij geven je 5 redenen waarmee je medewerkers motiveert om vaker naar het werk te fietsen!

1. Minder ziekteverzuim

Bewegen is gezond en cruciaal om je fysiek fit te voelen. Fietsen naar het werk is daarom de ideale manier om aan je minimale beweging van 30 minuten per dag te komen. Uit onderzoek blijkt dat fietsers zich minder vaak ziekmelden, ten opzichte van niet-fietsers. Daarnaast is de groep die zich nooit ziekmeldt onder de fietsers groter.

2. Positiviteit op de werkvloer

Mensen die naar het werk fietsen zijn vaker tevreden, minder gestrest, meer ontspannen en beleven meer vrijheid. Deze positieve gevoelens zorgen voor positiviteit op de werkvloer en gemotiveerde medewerkers.

3. Milieubewust

Hoe minder auto’s op de weg, hoe minder vervuiling. Door medewerkers te stimuleren om te fietsen naar het werk kun je hier als organisatie aan bijdragen.

4. Gezonde medewerkers

Regelmatig fietsen verminderd kans op ziektes, zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Diabetes type 2 ontstaat vaak door overgewicht en door te fietsen kan het proces omgekeerd worden. Het regelmatig fietsen van langere afstanden zorgt voor vetverbranding. Een half uur dagelijks fietsen is al genoeg om de vetverbranding op gang te houden. Op de fiets stappen zorgt er ook voor dat door het bewegen het lichaam en geest de gelegenheid krijgen om te ontspannen, zodat stress verminderd wordt.

5. Fietsen werkt kostenbesparend

Reis je nu met de auto of openbaar vervoer naar je werk? Dan is een elektrische fiets een serieus alternatief. Woon je verder dan 10 kilometer van je werk, dan heb je recht op een reiskostenvergoeding. Afstanden van 10 tot 15 kilometer zij op een elektrische fiets heel goed te doen, met een normaal fietstempo doe je hier ongeveer een half uur over.

Vanaf januari 2020 wordt het voor werknemers fiscaal aantrekkelijk om een elektrische fiets te leasen. Vanaf dat moment wordt er slechts 7% bijtelling over de aanschafprijs gerekend. Hierdoor kost het leasen van een elektrische fiets slechts enkele euro’s per maand.

Benieuwd hoe jouw werknemers kunnen profiteren van fietslease? Neem dan contact met ons op!