Op één parkeerplaats passen tien fietsen

Iedere dag weer een overvolle parkeerplaats en parkeerchaos op het bedrijventerrein. Werknemers die ’s ochtends tevergeefs op zoek zijn naar een parkeerplek en uiteindelijk maar in het gras of bij de buren parkeren. Het gevolg: ontevreden medewerkers, bezoekers en parkeeroverlast in de omgeving.

Ongeschreven arbeidsvoorwaarde

Genoeg parkeergelegenheid behoort tot één van de belangrijkste ongeschreven arbeidsvoorwaarden. Maar wat als er een aanhoudend parkeerprobleem is? Of als jouw bedrijf wordt geconfronteerd met hoge kosten voor de huur van (extra) parkeerplaatsen?

Huren van parkeerplaatsen, een duur grapje

Het bijhuren van parkeerplaatsen is niet goedkoop. Wat hierbij net vergeten moet worden: de werkkostenregeling. De kosten voor parkeren op een plek waar de werkgever niet verantwoordelijke voor is, worden namelijk gezien als verkapt loon.

Daarnaast is een logisch gevolg van het aanleggen of hebben van meer parkeerplaatsen, dat meer mensen de auto naar het werk pakken. Oftewel: het probleem blijft aanhouden.

Creëer extra ruimte door fietsen te stimuleren

Een quick win is jouw medewerkers stimuleren door op de (elektrische) fiets naar het werk te gaan. Op één parkeerplaats kun je namelijk wel tien fietsen kwijt! Vanaf 2020 wordt zakelijke fietslease heel interessant voor de medewerker. Benieuwd hoe je hier direct gebruik van kan maken? Meld je aan voor BikeProject en wij helpen jouw organisatie op weg!