KiM: Vertraging door files neemt met 23 procent toe

Het wordt de komende jaren nog veel drukker op de weg. En daardoor staan we nog langer in de file en zijn we dus ook langer onderweg. Dat zegt het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid in het Mobiliteitsbeeld 2019.

Voor 2024 voorziet het KiM een toename van 8 procent van de mobiliteit en dat leidt tot een toename van de wachttijd met 23 procent, zegt Henk Stipdonk, directeur van het KiM. ‘Doordat we ook meer gaan rijden, betekent dat per kilometer een toename van 14 procent; iedere burger zal merken dat ‘ie 14 procent meer reistijdverlies heeft.’

Stipdonk nuanceert het nog wel wat. Het is namelijk niet zo dat je er in 2024 ook 14 procent langer over doet dan nu. Het is een percentage van de vertraging die je nu al hebt.

Uit de file, op de fiets

Vanaf 1 januari 2020 wordt het fiscaal aantrekkelijk om zakelijk een fiets te leasen. Door slechts 7% bijtelling over de aanschafprijs te rekenen kost het een werknemer slechts enkele euro’s per maand om een fiets te leasen. Hierdoor wordt het weel heel aantrekkelijk om de file voor de fiets in te ruilen!

Wil je meer informatie over het fiscaal vriendelijk leasen van een (elektrische) fiets? Neem vrijblijvend contact met ons op!