Fietsdealer ChezVélo gelooft in kracht van BikeProject

ALMELO – ChezVélo heeft zich als één van de eerste dealers aangesloten bij het leaseplatform BikeProject. Sinds de lancering van BikeProject door Stella Fietsen, sluiten lokale bestaande fietsdealers zich stuk voor stuk bij het platform aan. Zo ook Christiaan Boer van ChezVélo in Almelo. Hij vertelt: “Ik vind het een mooi initiatief dat er een aansluiting plaatsvindt tussen de vraag van aangesloten bedrijven en de vakhandel als tussenpersoon. Op die manier kunnen wij als dealer de wensen van de deelnemers behartigen.”

Stabiele partner leaseproces

Boer verwacht in BikeProject een actieve en stabiele partner te vinden die hem kan helpen in de structurering van het leaseproces. “Het leasen van een fiets of e-bike is een hele andere tak van sport. Wij als dealer zijn daar nog niet bekend mee, maar weten wel dat het een erg complexe markt is. In 2020 gaat er veel veranderen in fietsend Nederland, dus we hebben een manier gezocht om hierbij aan te sluiten.” ChezVélo sluit bewust aan bij BikeProject en laat zichzelf als fietsdealer niet buitenspel zetten op het gebied van fietslease. Boer: “Ik merk dat de markt verandert en daar moeten wij als dealer ook op inspelen. Ik heb gekozen om aansluiting te zoeken bij BikeProject vanwege de transparantie van het platform en de vlotte afwikkeling. Daarnaast behoudt de klant bij BikeProject 100% keuzevrijheid in fietsmerken om die ene fiets uit te zoeken bij hun vertrouwde dealer.”

Gemakkelijke aansluiting tussen dealer en BikeProject

Bij BikeProject is het heel gemakkelijk om je als dealer aan te sluiten, volgens Boer. Hij vertelt: “Het aansluiten gaat heel gemakkelijk. Je kunt meer informatie opvragen via de website en er wordt direct contact met je opgenomen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de fietsende forens volledige keuzevrijheid heeft. Zowel in fietsmerken als in type fiets.”

Grote impact op de business

Boer verwacht een grote verandering in de business met de komst van fietslease. “Als losstaande dealer zouden wij nooit fietslease aan kunnen bieden. Het is een ingewikkelde markt met veel haken en ogen. Doordat we nu bij BikeProject zijn aangesloten, wordt onder andere alle administratieve rompslomp ons uit handen genomen. Wij hoeven alleen nog maar te doen waar we goed in zijn: de perfecte fiets voor de klant aanbieden.”

Boer weet zeker dat het de dynamiek in de bedrijfsvoering zal versterken. Een dure e-bike wordt namelijk voor veel mensen ineens bereikbaar. Daarnaast heeft de klant altijd alle keuzevrijheid. Boer vertelt trots: “Klanten hoeven bij ons niet bang te zijn dat ze geen fiets kunnen vinden. Met merken als onder andere Cannondale, Scott, Multicycle en Victoria vinden we altijd een fiets die bij je past.”